Meny

 

 

 

 

 

 

Mitt 54 l akvarium

 

 

Detta är framförallt ett räk-akvarium, och här bor några black crystal-räkor. Dessutom bor här massor av äppelsnäck-ungdomar på tillväxt.

 

Till den 18/12-10 bodde här också en "sabaij-mals-bebis", men den dog av okänd orsak. Den var en av mina favorit-fiskar och jag blev verkligen ledsen.

 

 

 

 

Det här akvariet ville jag göra i "konstgjord" stil. I vanliga fall försöker jag alltid få mina akvarier att se så "naturliga" som möjligt ut, sett från mitt perspektiv. Därför köpte jag konstgjorda växter, tex knallorange. Jag köpte även prydnader av skelett vid skeppsratt och romersk pelare.

 

 

 

 

 

Det visade sig hur som helst vara svårare än jag trott eftersom akvariet själv strävar efter det naturliga! Så nu har det blivit något mellanting, och det ser ju ganska kul ut det också. Skelettet och pelaren är numera så algtäkt att de ser nästan naturliga ut, och växterna fick jag slänga för de blev alldeles gröna! Numera har jag riktiga växter däri, och de trivs och frodas och tar över mer och mer.

 

 

 

 

 

Bilder på akvariet och invånare

 

Så här såg akvariet ut när det var helt oinrett! Jag vet inte varför men jag gillar stilen på detta akvarium. Jag har haft olika i nästan samma storlek, men jag väljer ändå att använda detta!

 

 

 

Här nedanför är några räkor, sk. black crystal. De verkar trivas och förökar sig i lugn takt. Det udda är att det numera finns några sk. red crystal i akvariet, alltså har två svarta tillsammans lyckats göra röda barn! Men de bor ju ofta tillsammans, de svarta och röda, så det finns i generna.

 

 

 

< Här till vänster kan du se en äppelsnäcka. Tyvärr har de flesta i detta akvarium fått dåliga skal, vilket tyder på mineralbrist. Vilken inte är så konstigt eftersom det bodde väldigt många snäckor här i ett tag.

 

 

 

stenlunda.se © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use

www.stenlunda.se

Litet ramakvarium på 54 l.